header11

JOBB - INTERVJU - PLANERING

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 24 maj 2016 | 1 kommentar(er)

SAM3786 2

"Nästa vecka har jag typ inget program alls, tänk vad skönt efter en kaotisk vecka som det här...." så sa jag till Björn på fredagkväll. Nu betar jag av jobb, försöker planera lite längre fram med allt som händer runt omkring och försöker på samma gång göra en intervju som publiceras i dagarna. Lovar att länka sedan. En lugn vecka blev det inte nu heller, men roligt ändå.

Sånt idag. Hoppas ni får en skön tisdag. Kram ♥

 SAM17

1 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

ATT FÅ EN TOTAL HÅR MAKEOVER

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 23 maj 2016 | 10 kommentar(er)

- Kommersiellt samarbete med Label4 -

I fredags satt jag mig ner i stolen på frisörsalongen Label4 i Vasa. Projekt become blond stod nämligen på schemat. Äntligen. Så som jag har längtat efter att bli sommarfräsch i håret. Det var Jeanette, en av de fyra frisörerna på salongen som skulle ta hand om mitt hår till rishög och förvandla den till något fantastiskt. Ett halvt år hade gått sen jag överhuvudtaget gjort någonting med det och så det har stört mig den senaste tiden alltså. Nedan följer en förebild.
124PHOTOSAM4398

Att gå till super blond från den färg jag hade tidigare var en process som aldrig hade fungerat utan OLAPLEX, den räddande produkten kan ni läsa mera om lite längre ner. Hur som helst, först följde blondering av hela håret och sedan följde slingor och färgning av resten av längderna. Färger Jeanette använde var Schwarzkopf.

124PHOTO1...

Så här gick jag ut. Fräscha toppar, fräsch färg och en helt ny look. En total makeover. I LOVE IT. 

SAM4506

Under hårfärgens verkningstid fick jag också gellackning i form av färgen nude. Japp, sånt gör de på LABEL4. Förutom gellackning färgade Jeanette mina fransar, vilket är perfekt nu inför sommaren då mascara inte är så praktiskt att ha alla dessa varma sommardagar då man ligger mer i havet än på land.

SAM4391 

SAM4460

SAM16

Vid varannan tvätt använder jag också OLAPLEX hårinpackning. OLAPLEX är den såkallade mirakelprodukten då det kommer till färgning. Den används särskilt vid blekning av håret eftersom det är en slitsam process. Tanken med Olaplex är att man ska kunna ljusa upp ett hår betydligt mer, utan att håret tar någon som helst skada, snarare tvärtom. Den kan blandas i vilken färg som helst, oavsett märke så använder man Olaplex i färgblandningen så ”vårdar” man håret under färgprocessen istället för att stjälpa håret. För att ännu bibehålla den kalla färgen använder jag hårmasken platinum vid varannan tvätt.

 SAM19

Det här är Jeanette, en super duktigt frisör med 10 års erfarenhet inom frisöryrket. Förutom hennes frisörutbildning studerar hon också på estenomlinjen tillsammans med mig. Tack Jeanette för att du fick fram det jag ville ha. En lång dag, en lång process men slutresultatet blev toppen. TACK TACK TACK. ♥

Label4 hittar ni på Rådhusgatan 20 i Vasa. På salongen jobbar fyra härliga typer, Jeanette, Petra, Irina och Jani, alla experter på sin sak. HÄR kommer ni till salongens hemsida var ni även kan boka tid via nätet. På Facebook och Instagram kan ni även följa salongen för att ta del av olika jobb de gör. Salongens instagramkonto hittar ni på @Label4 och HÄR hittar ni salongen på Facebook. 

Taggar | 10 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

NYTT I MIN GARDEROB: SET I BLÅTT OCH SPETS

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 23 maj 2016 | 0 kommentar(er)

SAM4583

Nytt i min garderob är detta set i mörkblått och spets som jag ska bära på bröllop om två veckor. Ett set som också känns användbart efteråt. Kjolen och blusen hittar ni på Lindex. Skorna hör till favoriterna och är köpta i andra hand. Det jag dock ännu saknar är en väska i färgen orange. Har du en eller har du sett en snygg liten en? 

SAM20

SAM4583 002

Taggar | 0 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

EN TORSDAGKVÄLL PÅ SEPPÄLÄ

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 21 maj 2016 | 1 kommentar(er)

- Kommersiellt samarbete med Seppälä Jakobstad -

 resizedimage720480 IMG 9335
Photo: Michelle Kjellman

Den härliga Seppälä personalen som verkligen ordnat så fint inför kvällen. Tack för att vi fick komma. ♥

SAM4252

SAM4248

I torsdags hängde vi på Seppälä, jag och Michelle, tillsammans med Seppäläs personal, andra inbjudna samarbetspartners och VIP gästerna förstås. Vilken rolig kväll vi hade. Jag älskar verkligen den personliga kundkontakten jag fick genom att agera stiltipsare under kvällen. Det är sånt jag gärna jobbar med. Sen träffade jag också många nya människor som verkligen gav mig energikickar. Under kvällen bjöds det också på dricka, lite salt, lite sött och kaffe från Roger's Coffeé som var där och visade sina kaffesmaker.

SAM15

Under kvällen bar jag ett par riktiga kalasbyxor till en bohemisk ponscho som var sådär lagom tunn och sval, precis som ett sommarplagg ska va. Michelle hade en vit klänning och ovanpå en super snygg kimono. Alla plagg hittar ni givetvis på Seppälä.

resizedimage720480 IMG 9379Photo: Michelle Kjellman

Allt detta får jag göra tillsammans med Michelle, vilken lycka. ♥ 

Taggar | 1 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

IKEA HACK: fullen

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 19 maj 2016 | 2 kommentar(er)

SAM3910 001

FÖRE. Så här i efterhand borde jag ha lagt en primer under eller slipat upp ytan lätt eftersom den är rätt så blank.

SAM3915


 Nu under våren har jag tagit tag i projektet som skulle bli av för två! år sen. På IKEA köpte jag fullen badrumsskåpet till badrummet i förra lägenheten, den enda modellen som passade in. Redan då skulle det ju fixas och målas men där kom latmasken och tog över. 


 

SAM17

Färg jag använde var såklart Vintage paint i kulören soft linen. 

SAM18

 Färgen ströks på två gånger för att få ett täckande resultat. En tredje gång skulle eventuellt ge ett ännu bättre resultat.


Men nu. Nu då jag är mammaledig och inte alltid speciellt upptagen så har jag målat och fixat. Grå blev färgen och knopparna blev såklart guld. Benen sprayades även dom guld, tanken var att de skulle bytas ut men jag hittade inte några som kändes bra så de fick lämna iallafall. Det enda som fattas nu är badrummet var det ska bo. SAM4171

SAM4175

 EFTER. En mjuk grå färg och guld detaljer. Precis så som ja gillar det. ♥

Taggar | 2 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

EN FLYTT SOM ALDRIG BLIR AV

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 18 maj 2016 | 0 kommentar(er)

SAM3324

Den loppisfyndade serveringsvagnen fungerar för tillfälligt som mobilt vardagsrumsbord. 


 Den som väntar på något gott...Ni vet hur ordspråket lyder...Vi har väntat sen februari på att få flytta in dit vi ska bo. Sen februari har vi bott i flyttlådor eftersom vi bara skulle bo en månad tillfälligt här vi bor nu. Flytten skjuts fram hela tiden. Två veckor hit och ännu tre veckor dit o.s.v. 

Jag är så frustrerad. Vi betalar en skyhög hyra med tanke på vad vi bor i och var det ligger. Vi har inte ens en balkong man kan vistas på, eller jo vi har en men solen slipper aldrig dit och dörren kan vi inte heller ha upp eftersom alla grannar röker så allt rök kommer in till oss. Hela situationen får mig att bli allt mer stressad. Att bo så här gör mig g a l e n....Jag är en person som behöver få ha det fint omkring mig och som behöver få pyssla och på med allt möjligt och som framför allt behöver få ha ordning och reda på saker till en viss mån. Men så här är läget nu och varje gång jag tänker på hur länge vi har bott här och hur länge vi antagligen hamnar att bo här blir jag lika arg. 

För tillfället försöker jag ha program varje dag så slipper vi vara hemma. Att gå här och bara må dåligt är ingenting någon av oss tjänar på så att....Tur att Elle är nöjd var hon än är och tur att resten av veckan är full med roligt program så har vi prickat av ännu en vecka. ♥ (jag är fullt medveten om att man kan ha det mycket värre men vi reagerar olika på allting och det här ger mig en inre stress som snart tar kål på mig.)

SAM3265

Snittblommor, tidningar och lite böcker. 

Taggar | 0 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

BARN OCH BIKINI / BADDRÄKT

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 16 maj 2016 | 8 kommentar(er)

IMG 9930
Elle har fått sin första baddräkt. En orange en med pelikaner och volang. Den är väl ganska långt ifrån vad jag trodde jag skulle gilla men vilken "lättnad" det var att hitta något annat än med Frozen karaktärerna på. På tal om Frozen, det känns verkligen som att de har erövrat hela barnavdelningen på varje affär och jag blir mer och mer anti dessa. Det är också i mina ögon väldigt konstigt att de trycks på så här mini kläder i och med åldersgränsen på filmen som är 7 år. Med andra ord så borde ju små tjejer egentligen inte alls veta vem Elsa är? Eller?

Det jag egentligen ville komma till är att jag velade om det skulle bli baddräkt eller bikini. Bikinis är ju gälit söta, såklart. Men en under ettårig pingla kan nog ha baddräkt känner jag. Där gick min gräns. Vad väljer ni till lilltjejen? Bikini eller baddräkt? Är du okej med bikini till en baby?

Nu har hon alltså den sötaste lilla baddräkten att simma i bara värmen kommer. Ännu saknas en hatt och ett par sandaler, men sen börjar sommargarderoben vara i skick. En pyjamas med pelikaner fick hon också. En sommarmodell med korta ben och ärmar. IMG 9935

IMG 9933 001

Taggar | 8 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

LOPPISFYNDAT: SITTPUFF

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 16 maj 2016 | 0 kommentar(er)

SAM4146

Gick en snabbrunda på åldringsvännerna i fredags. Kom hem med den här stora sittpuffen (den är större än den ser ut att vara faktiskt) och några ramar och tavlor. Bra dag. ♥


Hej alla ni. så for ännu en helg och datorn har varit avstängd sen fredag eftermiddag. Jag har haft har varit massor av roligheter på gång med möhippa, grillkväll och söndagshäng med vänner. Den nya veckan började dock inte så där jätte bra med en liten pingla som vaknade med krupphosta, vi har inte sovit många timmar inatt och för att samla lite energi stoppade jag ner henne i vagnen imorse och gick en promenad med Michelle och Kenzo ner till vattnet. Hon hade inte feber eller nåt så att vara ute var inga problem, dessutom somnade hon skönt efter bara några minuter. Dagens program - lunch med Ida & Karin blev inställt, vi vill ju inte smitta någon med krupphosta och särskilt inte en tre veckors bebis. ♥ Nu ska vi vänta tills pappa kommer hem och håller oss sällskap och så blir en lugn och skön kväll för hela lilla familjen.

SAM4104

SAM4135

Taggar | 0 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

VIP SHOPPINGKVÄLL PÅ SEPPÄLÄ

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 13 maj 2016 | 2 kommentar(er)

- Kommersiellt samarbete med Seppälä Jakobstad -

SAM4041 001 

Torsdagen den 19 maj, alltså nästa vecka, blir det en VIP shoppingkväll på Seppälä i Jakobstad från kl: 18.00. Jag kommer tillsammans med Michelle att vara på plats under kvällen och ge stil och sminktips och förutom oss hittar ni också bl.a. kosmetologstuderande, frisörer och Rogers Coffé på plats.

IMG 9091 3

IMG 9088 001

Kvällen till ära får ni - 40% rabatt på hela sortimentet (förutom på Antti Tuisku By Seppälä och Victoria Secret produkter), vilket är perfekt nu då festtider närmar sig och den nya sommarklänningen eller byxan ska köpas. Handlar du ännu för 50€ eller mera så får du också en goodiebag med dig hem.

Alla som vill är givetvis välkomna på shoppingkvällen men för att delta behöver du anmäla dig senaste den 17 maj. Anmälning kan ske här på evenemangets Facebook sida eller så anmäler du dig direkt till butiken per telefon eller mejl: tel. 09-2310 3504, e-mail annica.ahlsund@seppala.fi.

IMG 9105

Hela min outfit kommer från Seppälä. Byxorna är klara favoriter och kan bäras till skjorta, linne eller tröja. Jackan i fuskmocka med fransar är en av sommarens trender så den tycker jag också att ni absolut ska ta en titt på. ♥ Det fanns massor av fint i butiken så får se vad som följer med hem sen. Hoppas vi ses där!

Taggar | 2 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

I ELLE'S GARDEROB: CONVERSE

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 12 maj 2016 | 0 kommentar(er)

SAM3994

Lilla Pinglan har fått sitt andra par Converse. Så söta och coola så jag smälter lite. De svarta är för små (tyvärr) så nya behövde hon såklart.

Nu hörni, nu ska vi in till stan för lite jobb, sen hämtar B oss och så far vi iväg till hans föräldrar där jag ska sola inför kommande fester och bröllop och förstås pyssla på med lite allt möjligt annat som jag har där. Ha en skön torsdag. ♥ 

SAM4020

SAM4004

Taggar | 0 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget