header11

ETT LITET BILJUD PÅ ♥

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 25 augusti 2016 | 3 kommentar(er)

Vid åtta månaders läkarkontroll hittades ett litet biljud på ♥ hos Elle. Ingen fara så läkaren, en vanlig grej som ofta förekommer hos småbarn, men som mamma oroar man sig så lätt och ända sedan maj då det upptäcktes har det funnits långt bak i huvudet, det att något är pikulite fel.

SAM6146 001

En ny kontroll bokades in tills nu, några månader senare, för att kolla att det försvunnit eftersom små biljud är mycket vanliga och växer bort snabbt.
Nu fanns det fortfarande kvar och vi fick en remiss till barnläkaren för att kolla upp det noggrannare via hjärtultra och hjärtfilm. Och jaaa, jag vet att det här inte är något ovanligt men självklart oroar man sig. Varje mamma oroar sig över sånt här tror jag. Och ändå finns oron där. Är det något allvarligare? Eller är det bara något litet som växer bort? Skönt dock att hon ändå verkar må som en prinsessa. Hon är inte stilla många sekunder per dag och jag får allt svårare att hänga med henne i svängarna. Och det är skönt, att hon ändå verkar må så bra. 

3 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

PROJEKT: VITRINSKÅP

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 19 augusti 2016 | 0 kommentar(er)

MIN NYA BLOGG ÄR SNART UPPE MEN LITE STRUL HAR UPPSTÅTT SÅ NÄSTA VECKA HITTAR NI MIG PÅ EN HELT NY ADRESS!


Hej fredag! Björns semester är slut för den här gången och vardagen är välkommen tillbaka. Vi har hunnit med en hel del, mest sånt som inte syns så bra. Som t.ex. att städa hela gården. I alla hörn och kanter har vi rensat bort säckar med gammalt bråte, ruttna plankor och sånt. Jag vet inte hur många släp vi har kört till ekorosk men nu börjar det mesta vara färdigt. Två av sju ytterdörrar har målats och förhoppningsvis hinner vi med resterande ännu i augusti. De har fått ta sån stryk de senaste åren av väder och vind eftersom de var endast grundmålade. Fönster och fönsterbläck samt fasad borde också hinnas med så tanken är att vi samlar ihop våra big familys och kör en målarkväll. (såna här gånger är det extra tacksamt med stor familj). 

Men för att komma till saken. Vi har alltså projekt vitrinskåp på gång. 

SAM21

Vi hittade två gamla dörrar uppe på vinden och bäst passar de till ett vitrinskåp i svart. Det blir väldigt rakt och enkelt och ska rymma mest finsaker som lite glas, någon bok och annat fint som  behöver förvaras säkert. Det blir inget skåp fyllt med serviser, vaser och fat utan mera ett "inspirationsskåp" har jag tänkt. 

SAM6622

Färgmässigt kör vi nog på svart. Vintage Paint är ju mina´favorit färg att jobba med så det lutar mest mot det. Och här kan ni se en inspirationsbild till hur sluresultatet förhoppningsvis ser ut. 

Natlagring

Så hoppas jag att ni får en riktigt skön helg alla. ♥ Själv har vi jobb, bröllop och andjakt på schemat. 

 

0 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

LOPPISFYNDAT TILL FUNKISDRÖMMEN

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 12 augusti 2016 | 0 kommentar(er)

SAM6414

Det har inte blivit mycket loppis den senaste tiden. Jag har prioriterat annorlunda och försökt satsa på att få huset färdigt utvändigt (läs: vi). Men, två stycken rundor har det hunnits med och båda rundorna levererade super bra. 

SAM6476

SAM6496

En del av fynden kan ni se här. En golvlampa i mässing till vardagsrummet, den funkar perfekt som läslampa vid soffan. Tre stycken stolar i vit men som snart är svart. (Två stycken ska ni få se i ett särskilt inlägg, nämligen mina loppisfyndade äkta Thonet stolar.) Korgen är i passande storlek för Elle's kramdjur. Kuddarna nappade jag åt mig i all hast då jag såg att de var den perfekta dovblåa färgen som passar hos just oss. Den stora flaskan är också ett fynd från förra gången för en cirka tre gånger billigare summa än vad de säljs normalt. Resten av fynden måste jag visa i ett annat inlägg. Ni kan ju inte bli överrösta med loppisfyndbilder så här på en gång tänker jag. Nu ska vi ta helg här. Fin fredag till er. ♥

Taggar | 0 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

ATT AVSLUTA NÅGOT MAN VERKLIGEN ÄLSKAR

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 12 augusti 2016 | 5 kommentar(er)

Ibland måste man följa sitt hjärta och göra saker och beslut som inte alls är så roliga att göra men som i stunden är det absolut bästa och rätta för en. För två och ett halvt år sen lanserades Autre. En bloggsajt med så mycket mera än bara bloggar. Ett fantastiskt och roligt projekt. Men allt har ett slut och vi har tagit det beslutet att lägga ner Autre. Det krävs så mycket mera än vad vi kan ge just nu och det enda rätta i nuläget är att stänga ner och säga hejdå. ♥

resizedimage720479 DuVi 150721 4 0290 webb

resizedimage720479 DuVi 150721 4 1156 webb2

I hjärtat känns det ändå bra. Tänk så mycket vi har lärt oss och så mycket vi kan ta med oss i bagaget. Och allt vi har fått göra. Resa två veckor i Europa, gå på modevisningar, besöka showrooms, träffa massor av härliga typer, gjort intervjuer, hälsat på i super inspirerade hem. Listan är lång över saker vi har haft möjlighet till att göra tack vare Autre. Att driva en bloggsajt kräver otroligt mycket jobb. Vi har jobbat dagar, kvällar, nätter och från måndag-söndag. Och alla förstår ju att det i längden blir ohållbart om man på samma gång ska försöka hinna med familj, jobb, helttidsstudier och annat roligt i vardagen. Hur roligt det än är så måste man prioritera saker och ting i livet och nu går vi den här vägen. Att leverera halvbra saker istället för bra saker känns inte rättvist.

Så ett stort tack till er läsare, till dig Michelle för att vi gjort den här resan tillsammans, till våra fantastiska bloggare som inspirerat oss och tusentals andra, till familj och vänner för allt stöd och pepp sedan dag ett. Ni är guld. ♥

IMG 9676 3

Nu ser jag fram emot livet, med nya mål i sikte. Jag ser fram emot hösten var jag kan fokusera på familjen och skolan till 100%. Jag ser fram emot alla nya dörrar som kommer att öppnas upp. 

Min nya sida kommer så småningom att lanseras men tills det får ni hänga med här precis som vanligt. Så ger jag er alla en massa bloggkramar och önskar er en super skön fredag och helg. ♥

5 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

DEN BÄSTA STUNDEN PÅ DAGEN

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 9 augusti 2016 | 0 kommentar(er)

SAM6327

Den bästa stunden på dagen är den stunden då man har tid och ro att sätta sig ner med en kopp kaffe (gärna varmt ;)) och en tidning. Det varma kaffet löste min mamma och pappa rätt bra här en dag då de kom med en ny kaffekokare med termoskanna istället för vanlig glaskanna. Vi har ju varmt kaffe hur länge som helst nu och det om något är lyxigt för mig som aldrig hinner dricka det varmt. Haha. 

SAM6354

Numera intar jag gärna kaffet & tidningen på det vackra golvet i runda rummet. I något skede ska vi ha en säschlong att sitta på och ett litet bord här men tills det får jag utnyttja golvet. Här i runda rummet ska man kunna sitta med en kopp kaffe och en tidning och har man riktigt tur (eller otur) så plinkar någon på det stora taffelpianot som också står här. Jag har på känn att detta rum blir välanvänt av oss och våra gäster. 

0 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

MED NÄSAN I FÄRGKARTOR

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 8 augusti 2016 | 0 kommentar(er)

SAM6360

Ny vecka hörni. Vecka två av Björns semester och andra veckan i vårt hus. Idag har vi varit på jakt efter färgkartor till fasaden och taket. Huset blir vitt, precis som det är nu alltså men en rejäl uppfräschning behövs och taket svart. Sen tänker man ju att det här med färgval är hur enkelt som helst men eeh...Det finns ungefär tjugoelvatusen olika vitfärger så nu har vi ett helt projekt framför oss. 

SAM6392

Annars då. För tillfället målar vi dörrar och fönster utvändigt, utsidan vill vi gärna ha klar innan vintern kommer så det gäller att ligga i. Nu hoppas vi bara att vi hinner måla fasaden inom Augusti också. Det sägs ju att man ska måla utomhus endast under månaderna som saknar bokstaven R. Nu gäller det bara att hitta den rätta vita färgen så får vi köra igång. Åh vad allt det här är roligt. Kan knappt bärga mig till den dagen huset är målat för jisses vilken ändring det blir bara med att fräscha upp det med lite färg.

En fråga till er så här på kvällskvisten. Du som har målat stenhus eller annars bara är proffs på området, skulle du använda kalkfärg eller silikonfärg?

0 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

MINDRE ROLIGA ÖVERRASKNINGAR PÅ HUSFRONTEN

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 5 augusti 2016 | 1 kommentar(er)

image28

Hello. Humöret har stigit upp igen och vi kör vidare. Att köpa ett gammalt hus medför också sina risker. Man vet inte alls vad som väntar under tak och bakom väggar. Nu har de ju såklart gjort en grundlig konditionsgranskning innan vi köpte och det visade inte att det skulle finnas fuktskador någonstans. 

Men så i söndags.....Det hällregnade och åskan bullrade något värrigare. Vi gick en rundtur i huset tillsammans med gäster som ville inspektera föredetta Skutnäs närköp eller Pedersöre Handelslag som huset heter. I badrummet, det stora badrummet som ska renoveras från grunden så droppade det sakta men säkert ner vatten från taket längs väggen. Två dagar efter att vi flyttat in, hur händer det här ens? 

Hela taket ska hur som helst bytas ut i något skede så nu har vi begärt offert från proffs på den fronten och samma sak med rappningen. Utsidan på huset är prio ett nu innan vintern kommer. Här efter känner vi bara vilken tur vi haft som inte hunnit renovera badrummet redan. Nåja, sånt här får man ju ta helt enkelt. Överraskningar med huset lär nog inte ta slut på ett tag ännu. ;) Ändå är det så värt det! För jag älskar att bo här, detta är hem, vårt hem!

Taggar | 1 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

EN 10 MÅNADERS PINGLA ♥

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 2 augusti 2016 | 2 kommentar(er)

SAM6182 001

Tio månader!!!! redan? Det känns som att vi hoppat över typ två månader, så snabbt går det. 10 månader alltså. Kryper, står, går med stöd, springer med sin gåvagn och sover ungefär ingenting. Hon skriker av ilska och slänger sig på golvet med huvudet ner och är så arg som en tio månaders pingla bara kan bli. 

Jag märker också hur uppmärksam hon är numera. Hon härmar lätt och vet absolut när hon gör förbjudna saker, som t.ex. att dra ner mammas tidningar eller slänga ljusstakarna i golvet. Det "roliga" är att hon kikar ifall jag ser vad som händer och skrattar innan hon utför sina hyss. Busungen. Lite sånt om Elle. Varje ålder har sin tjusning men oj vad jag ändå gillar nu då hon blir äldre. Hon livar verkligen upp dagarna här och vaknar alltid strålande glad med att dra en i håret eller hoppa över en. Gumman. ♥

SAM6169 001

Taggar | 2 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

I LILLA ENTRÉN

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 1 augusti 2016 | 2 kommentar(er)

IMG 0366 001

Lilla entrén, där vi går in är ljus men väldigt liten till ytan. Golvet är ett ljuvligt marrakech golv i svart och vitt. Skavanker finns såklart, och det får det göra i ett gammalt hus. Något snyggt och praktiskt upphängningssystem ska fixas men vad vet vi inte ännu. 

IMG 0564 001

Härifrån går man också in till lilla toaletten och ett sovrum. Toan har redan hunnit få sig en makeover som jag ska blogga om snart, egentligen hade vi inte tänkt fixa den så här direkt men det är ändå ett så pass "litet" projekt så lika bra att göra det direkt så är ett rum färdigt att prickas från listan.

IMG 0593 2 

Flera av de gamla batterien i huset är sparade och jag gillar dem verkligen. Tänk att till och med ett batteri kan vara en fin inredningsdetalj!?


Jag älskar vårt hus tok mycket. Alla detaljer, alla rum och alla små saker vi får sätta vår egen prägel på. Trägolvet, dörrhandtagen, de tjocka betongväggarna, de olika takhöjderna, den öppna spisen och de djupa fönsternischarna. ♥

Taggar | 2 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget

ATT HA ETT ALLDELES EGET HUS, ETT DRÖMMIGT FUNKISHUS ♥

Skrivet av Jannike Snellman-Sundström den 30 juli 2016 | 7 kommentar(er)

huset Huset.♥ Här ovanför ser ni vårt hus, en miniatyr modell som arktitekten gjort. Miniatyren ska förvaras i en glaskupa på någon bra plats i huset.

Huset jag kört förbi sedan jag var barn. Huset som jag alltid har fashinerats av. Ett arkitekt ritat hus byggt år 1936. Huset med trägolv och marrakesch kakel. Huset med stora fönster och djupa fönsternischar. Huset med stora ytor. Huset med fem olika pardörrar. Pardörrar som leder ut till terass och balkong. Huset med alla möjligheter som finns och som vi får sätta vår egen prägel på. Drömhuset.

Jag har så länge velat berätta om det här. Huset vi kikat på i ett halvår. Så vi har drömt och fashinerats. Till sist tog vi tummen ur och fick reda på vem som ägde. Två månader sedan ringde vi och frågade om de säljer. Ytterligare en månad senare fick vi första titten och vi var fast, från första stund. En månad efter första titten skrev vi papper och huset blev vårt.
Ytrenoveringar och gårdsplan samt fasad är sånt vi ska fixa. Ett större projekt är också stora badrummet som just nu består av endast betongväggar. Det kommer att bli ett helt underbart badrum och jag ska visa er renoveringsresan från början till slut.
För en tid san efterlyste jag hus till försäljning här i bloggen och självklart visste vi om det här då men vi kunde ju inte tro att det faktiskt skulle kunna bli vårt. Ett halvår senare står vi här med nycklarna i hand till funkisdrömmen. *nyper mig i armen*.♥ 

husets golvet

Bloggen kommer numera att handla om mycket renovering, inredningsdetaljer, makeovers....And so on. Hoppas ni gillar lika mycket som jag. 

Taggar | 7 kommentar(er) | | | Läs hela blogginlägget